Audi Hungaria Iskolaközpont Győr – tanulók kreditekkel a győri Széchenyi István Egyetemen

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr – Audi Hungaria Deutsche Schule Győr és a Széchenyi István Egyetem olyan együttműködési megállapodást írt alá, melynek keretében ezentúl az iskola duális szakképzésének tanulói kreditek formájában számoltathatják el végzettségüket egyetemi tanulmányaik során.

Az iskolában a tanulók idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus szakmát tanulhatnak az érettségi megszerzése után. A képzés keretében az elméleti oktatás mellett heti három napot töltenek az iskola partnervállalatainak egyikénél a gyakorlati tudás megszerzése érdekében.

A két intézmény közötti megállapodás keretében az iskola sikeres szakmai vizsgával záró tanulói az egyetemen a Gazdálkodás és menedzsment alapszakon és a Kereskedelem és marketing alapszakon krediteket válthatnak ki szakiskolai tanulmányaikkal. Ezen felül a duális gyakorlati képzést egyenértékűként ismeri el az egyetem a két szakon kötelező gyakorlati félévvel, ami további krediteket jelenthet.

„A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi színvonalú oktatásra, kutatásra, valamint arra, hogy harmadik missziós tevékenységével hozzájáruljon a térség gazdaságának fejlődéséhez. Mindez fontos szempont együttműködéseink kialakításában is. Az AUDI HUNGARIA Zrt. első számú partnere intézményünknek, és ez mindhárom említett területen markánsan megmutatkozik. Az Audi Hungaria Iskolaközponttal is kitűnő a kapcsolatunk, mostani megállapodásunk pedig szélesebbre tárja a felsőoktatásba vezető kaput az iskola diákjainak” – fogalmazott dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

„Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr tanulói számára kitűnő lehetőség a kreditjeik beszámíthatósága tanulmányaik során, hiszen így lerövidíthetik felsőfokú tanulmányaikat, másfelől profitálhatnak abból, hogy az iparban, a munka világában szerzett tapasztalatokkal a hátuk mögött kezdhetik meg”, mondta Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrt fenntartó alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Egyedülálló oktatási együttműködés

„Egyedülálló az az együttműködés, mely az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr és a Széchenyi István Egyetem között jön létre a mai megállapodással. Közös kezdeményezésünk, a Győri Tudástranszfer Központ immár két éve teremt lehetőséget a nagyvállalati szféra, valamint a kis- és középvállalkozások oktatás területén történő együttműködésére. Partnerintézményeinkkel közös célunk, hogy még vonzóbbá tegyük a szakképzést, a benne lévők számára pedig olyan lehetőségeket kínáljunk, amelyek hatékonyan segítik őket szakmai életútjuk fejlesztésében. A fiatal tanulóknak értékes előnyt jelent, hogy a duális képzésben töltött idő alatt elsajátított tudást az egyetemi tanulmányaik során is kamatoztathatják. A duális szakképzési- és felsőfokú képzéseink nem csak vállalatunk, hanem a régió versenyképességét is erősítik”, mondta Németh Kinga, az AUDI HUNGARIA Zrt. Személyügyért és Szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. Magyarországon elsőként, több mint 23 éve indította el a duális szakképzési modellt, amelyben 2001 óta több mint 2 500 fiatal végzett, nagy részük munkatársként kezdte el szakmai pályafutását a győri vállalatnál.