ESEMÉNYEK

AUTOMOTIVE HUNGARY

A MAGE és a Hungexpo kezdeményezésére 2013 óta évenként jelentkezik Magyarország vezető autóipari eseménye az Automotive Hungary. Az eseményt megrendező Hungexpo Zrt. és Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) további szakmai partnere a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

Automotive Hungary az autóipari gyártók és beszállítók nemzetközi szakkiállítása, mely az Autótechnika-Autodiga-val, az autóipari karbantartó ipar nemzetközi szakkiállításával együtt kerül megrendezésre. A két rendezvény összetett képet nyújt a nemzetközi autóipar jelenlegi helyzetéről, fejlesztési trendjeiről, innovációs lehetőségekről és a szakmai munkaerő-kínálatról. Az esemény együttműködő partnere a magyar gépjárműgyártók és beszállítók honlapja az Autopro.hu.

JÁRMŰIPAR KONFERENCIA SOROZAT

Az évenként megrendezésre kerülő Járműipar konferencia a magyar járműipar mértékadó eseménye. A 2015 óta jelentkező eseményt a MAGE a portfolio.hu online gazdasági újság által működtetett Portfolio Konferencia céggel  közösen szervezi.

Fotó: portfolio.hu

MUNKABIZOTTSÁGOK

beszallito

Beszállítófejlesztési szakmai munkabizottság— BMB

A magyarországi autóipari beszállítók versenyképességének, hozzáadott érték termelésének növelésén dolgozik. Támogatja a kis- és középvállakozások technológiai, vállalati-, termelési-, és minőségirányítási rendszereinek fejlesztését, a jó megoldások megosztását. Igyekszik elősegíteni továbbá azt is, hogy egyre több hazai kis- és középvállalkozás válhasson beszállítóvá.

study

Oktatás szakképzés, munkaügy-munkaerőmobilitási munkabizottság - OSZMB

tevékenységének célja a versenyképes és fenntartható foglalkoztatási környezet kialakításának az elősegítése; az iparági oktatás és képzés racionalizálása; valamint a járműipari munkaerő szakmai ismereteinek összehangolása a piaci igényekkel. Elősegíti a különféle benchmarking tevékenységek és tapasztalatok tagvállalatok közötti megosztását.

kf

Ipar4.0 technológiai bencmarking munkabizottság - TBMB

elősegíti az Ipar 4.0 fejlesztések elterjedését, a jó technológiai gyakorlatok összegyűjtését; illetve ezekkel kapcsolatos szakmai programokat szervez az Egyesület tagvállalatai számára.

benchmark

Policy munkabizottság - PMB

tevékenységének célja a járműiparban működő cégek versenyképességének növelése. A vonatkozó jogi, gazdasági környezet kialakításában vesz aktívan részt. A tagok érdekeit képviseli mind a kormányzat szereplői, mind a szakmai közvélemény felé.