HVG Green Leaders: az Audi Hungaria az ESG-ben is az élen jár

Idén immár második alkalommal adták át a HVG Green Leaders Award & Forum díjakat, mellyel hazai nagyvállalatok a fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás (ESG) területeken elért kiemelkedő teljesítményét ismerik el. A díjakat a HVG és a Planet Fanatics’ Network fenntarthatósági tanácsadó céggel közös listája alapján osztották ki, mely a magyarországi nagyvállalatokat ESG-szempontok alapján állítja rangsorba.

Az Audi Hungaria Environment különdíjat nyert a REC (Renewable Energy Certificate) arány kategóriában, mivel a vállalat energiaigényét kiemelkedően magas arányban fedezi megújuló energiaforrásból.

Az Audi Hungaria Next Level stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap az ESG mindhárom pillére.

Az Audi Hungaria a fenntarthatóság jegyében számos környezetvédelmi intézkedés segítségével csökkenti környezeti lábnyomát. A vállalat 2020 januárja óta mérleg szerint karbonsemlegesen működik. Emellett az Audi Hungaria a geotermikus energia legnagyobb ipari felhasználója Magyarországon, karbonsemlegességéhez a vállalat logisztikai központjainak tetején, összesen 160 000 négyzetméteren működő, Európa egyik legnagyobb napelemparkja is hozzájárul. Ipari szereplőként az Audi Hungaria célja, hogy környezetével minél nagyobb összhangban működjön: kiemelt hangsúlyt helyez a gyárterület növény és állatvilágának védelmére, a biológiai sokféleség megőrzésére, ezért ökológiai szempontok szerint kezeli mintegy 2,3 millió négyzetméter zöldterületét.

Az Audi Hungaria, mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója, felelős vállalatként rendszeres támogatója a Győr-Moson-Sopron vármegye szociális és egészségügyi intézményeinek, szervezeteinek, sport és kulturális életének, valamint számos közösségi kezdeményezést indít a régióban élők életminőségének növelése érdekében. A Social Day önkéntes napon több száz Audis munkatárs valósított meg öt nagy projektet Győrben és környékén, köztük az ország első adományközpontjának létrehozását egy adománykezelő rendszer kiépítésével. A vállalat továbbá elkötelezett támogatója a Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu szakosztályának, a Staféta Diáksport Egyesületnek, az EMBERsÉG DSE-nek, valamint a Máltai Gondviselés Házának, mely együttműködések keretén belül a versenysport mellett a szabadidősportot és a fogyatékkal élők sportolását is segíti.

A képen balról jobbra: Miklósi Zoltán, a HVG Kiadó Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese és Éliás Péter, az Audi Hungaria környezetvédelmi vezetője

Az Audi Hungaria elkötelezett a vállalatirányítás normáinak betartása, az átláthatóság és elszámoltathatóság mellett. A vállalat műszaki, minőségi és fenntarthatósági szempontok alapján is vizsgálja beszállítóit. Emellett prioritásként kezeli a vállalati IT-infrastruktúra folyamatos fejlesztését, kiemelt figyelmet szentelve az adatvédelemnek. Az Audi Hungaria külső és belső auditokon bizonyítja, hogy minőségbiztosítási rendszere megfelel az ISO 9001:2015 szabványnak.

A vállalat emellett az idei évben a Széchenyi István Egyetemmel közösen indított ESG (Environmental, Social and Governance) mesterképzést a győri egyetemen. Az országban egyedülálló képzés során a hallgatók gyakorlati ismereteket szerezhetnek vállalati szférában tevékenykedő előadóktól.