Új igazgató a szegedi Continental gyár élén

2024. február 1-től Horváth Sándor tölti be a szegedi Continental gyárigazgatói posztját. Elődjét, Sven Meiert januártól a Continental vinnhorsti gyárának igazgatójává nevezték ki.

2024. február 1-től Horváth Sándor vette át a Continental technológiai vállalat szegedi gyárának igazgatói posztját elődjétől, Sven Meiertől. Az új gyárigazgató pályafutását a szegedi telephelyen gyakornokként kezdte, majd 2007-től technológusként, két évvel később pedig már termelésirányítóként erősítette a Continental csapatát. Ezt követően üzemeltetési és folyamatfejlesztési vezetőként dolgozott. 2022 és 2023 között globális feladatokat látott el, a Continental heveder üzletágának folyamatfejlesztési vezetőjeként. 2023-ban tért vissza Szegedre a tömlő üzem operatív igazgatójaként.

„Közösségünk iránti elkötelezettségem mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lehető legnagyobb precizitással és maximalizmussal törekszem támogatni a vállalat sikerét. Mindemellett mélyen hiszek az egymás iránti tisztelet fontosságában: úgy kell bánnunk másokkal, ahogy elvárnánk, hogy minket is kezeljenek. Ezen szellemiség mentén kell tovább építenünk korábban is tapasztalt gyümölcsöző kapcsolatunkat minden egyes kollégánkkal, beleértve az érdekképviseleti szervezeteink munkatársait is. Ahhoz, hogy az aktuális kihívások ellenére tovább tudjuk javítani szegedi gyárunk eredményeit, ezek mind elengedhetetlenek” – fejtette ki a Continental Szeged új gyárigazgatója.

Elődje, Sven Meier 2020. június 1. óta állt a technológiai vállalat szegedi gyárának élén. Magyarországi megbízatásának lejártát követően, 2024. január 1-től a Continental vinnhorsti üzemének gyárigazgatói posztját tölti be.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. több mint 50 éves múltra tekint vissza és a gyár 2004 óta működik a magyarországi Continental csoport tagjaként. A szegedi telephely a Continental technológiai vállalat egyik legnagyobb európai textilerősítésű hevedergyára, termékei a világ minden tájára eljutnak. A gyárban magas szintű fejlesztőmunkát folytatnak a speciális olajipari és tengeri tömlők területén is, ahol extrém körülményeknek is megfelelő termékeket készít és kezeli az ügyfelek egyedi kéréseit.