Ipari digitalizáció a gyakorlatban – konferencia júniusban

Az ipari digitalizáció a gyakorlatban tematikájú eseményt – stratégiák, tapasztalatok, szakértői tanácsok a digitális átálláshoz vállalatvezetőknek, mérnököknek, gazdasági szakembereknek szervezik június 18-án Győrben. A MAGE tagvállalatok 20 százalékos kedvezményben részesülnek a részvételi díjból.

A negyedik ipari forradalom és a folyamatosan erősödő munkaerőhiány együtt érezhetően felforgatják az életünket. A munkaerő költségek olyan mértékben emelkedtek az elmúlt két évben, amely a húsz év alatt kialakult munkavállaló- munkáltató kapcsolatot területén új helyzetet teremtett. Konferenciánkon reményeink szerint meghívott előadóink az előadásaikban elhangzottakkal hasznos információkkal szolgálnak a résztvevők számára vállalkozásaik digitalizációs startégiájának megalkotásában és annak gyakorlati megvalósításában.

Részletes program:

9.30- Regisztráció

10.00- 10.45 Digitalizáció a kkv-k körében. (Miért?) Kell ez nekünk?
Előadó: Kokas Tamás Főosztályvezető-helyettes. Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Beruházás-támogatási Főosztály
A HIPA a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó, menedzsment-tanácsadó ügynökség.

10.45- 11.30 Innováció, Ipar 4.0 és a 3D nyomtatás kapcsolata,
Előadó: Falk Gyögy, stratégiai igazgató a VARINEX Zrt. igazgatóságának elnöke
A Varinex Zrt. 25 éve áll Partnerei rendelkezésére a digitális gyártást támogató eszközök és szolgáltatások, a prototípus gyártás és 3D nyomtatás, valamint a térinformatikai rendszerintegráció területein.

11.30 Ebédszünet

12.00 Mesterséges intelligencia felfutásának hatása az ipari folyamatokra, Előadó: Gáspár Csaba , Alapító és ügyvezető partner, Dmlab Magyarország
A Dmlab Magyarország vezető innovatív adatelemzéssel és adatbányászattal foglalkozó cége, amely adatelemzési és big data megoldásokat nyújt ügyfeleinek az üzleti feladatok meghatározásától az alkalmazások megvalósításáig.
A termelési lánc egyre több pontján tudnak eredményeket felmutatni a mesterséges intelligenciára támaszkodó megoldások. Mi a háttere ennek a big data robbanásnak? Milyen erők azok, amiket kiengedünk a palackból, ha adat alapú támogatást akarunk döntéseinkhez. Mennyiben lehetőséget, mennyiben veszélyt jelentenek ezek a módszerek? A háttérben húzódó jelenségek bemutatását követően olyan ipar4.0 esettanulmányokról hallhatunk, melyekben nemcsak az adatok gyűjtése, megjelenítése, hanem különböző gépi tanulási vagy optimalizációs feladatok megoldása hozta meg a kívánt hatékonyságnövekedést.

12.45 – 13.30 Ipari digitalizáció a Rábánál
Előadó: Csehi Tibor Beruházási és karbantartási menedzser, Rába Nyrt.
A több mint egy évszázados autóipari tapasztalattal rendelkező Rába Járműipari Holding Nyrt. az iparág egyik legnagyobb magyar vállalata. A vállalatcsoport három stratégiai üzletága haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket, futómű főegységeket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt.

Tisztelt érdeklődő! részvételi szándékát az [email protected] e-mail címen vagy a +36 96 529 682 telefonszámon jelezze és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Jelentkezési határidő: 2019. június 14.
Részvételi díj: 30.000 Ft +áfa

Kezdete: 2019.06.18. 09:30
Vége: 2019.06.18. 13:30
Helye: Hotel Famulus, 9024 Győr, Budai u. 4.
A MAGE tagvállalatok 20 százalék kedvezményben részesülnek, illetve egy vállalkozástól több résztvevő esetén a második jelentkezőtől 20 százalék kedvezményt vehet igénybe.