Nyári egyetem és zárókonferencia az éghajlatváltozásról elismert cégekkel, kutatóhelyekkel

Az EIT Climate-KIC szervezte Journey Európa legnagyobb innováció-alapú éghajlatváltozási programja, amelynek keretében mintegy 400 felsőoktatási hallgató részesül oktatásban. A Journey célja, hogy a fiatalok négy hetes nyári egyetemi kurzusokban, négy-öt fős csapatokba rendeződve, olyan innovatív megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a klímavédelmi problémák megoldását célozzák meg.

A Journey program keretében idén összesen kilenc nyári egyetem kerül megrendezésre két turnusban (július és augusztus), melyek során összesen húsz európai városban folyik majd munka. Minden nyári egyetem négy hetes, és három különböző várost érint. Idén először a júliusi turnusok Hamburgban, majd az augusztusi turnusok Budapesten találkoznak, ahol egy két napos zárókonferencián prezentálják a csapatok az ötleteiket, és alkalmuk nyílik kapcsolatokat építeni a szakma elismert cégeivel, kutatóintézeteivel és egyetemeivel.

Vállalati imázsépítés
A zárókonferencia olyan értékeket közvetít, amely ideális bemutatkozási lehetőséget biztosít az innováció és a klímaváltozás elleni küzdelem iránt elkötelezett cégek számára is. A programba bekerülő fiatalok Európa vezető egyetemein végzős, vagy már frissdiplomás, a jelentkezésüket követően két körben megszűrt diákok. A Journey során a kiválasztott fiatalok jártasságot szereznek a rendszerszemlélet elsajátításában, az üzletfejlesztésben és a klímainnovációs ötletek kidolgozásában.

A konferencia fő hatásterületei: mezőgazdaság és élelmiszeripar, energia és közlekedés, körforgásos gazdaság és hulladék menedzsment, vízgazdálkodás, épített környezet modernizációja, légszennyezés, fenntarthatóság, természeti erőforrások.

A zárókonferencia programja az egyes közreműködőkkel folytatott egyeztetésektől függően változhat, az aktuális napirend az alábbiakban olvasható. A kék hátterű részek a Journey-ben résztvevő hallgatóknak szólnak, a zöld hátterűek pedig nyitottak a külsősök, érdeklődők számára is. Fehérrel a nem a szakmai programok részét képező, kiegészítő napirendi pontok kerültek jelölésre.

Magáról a Journey programról további információk angol nyelven, illetve REGISZTRÁCIÓS lehetőség ITT található.

A konferenciával, vagy általánosságban a Journey-vel kapcsolatos bármilyen kérdést, észrevételt az alábbi e-mail címre lehet küldeni: [email protected].