Negyedik beruházását kezdi Magyarországon a Grupo Segura

A spanyol F. Segura Hungária Kft. közel 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon. A járműipari alkatrészgyártó cég legújabb fejlesztésével 80 új munkahelyet teremt. A Grupo Segura magyarországi új beruházási programja a csúcstechnológiára, valamint a legkorszerűbb gépek beszerzésére összpontosít. A KUMO elnevezésű fejlesztés magas hozzáadott értéket és a legmodernebb technológiai színvonalat képviseli, ezért a magyar kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cégnek.

KUMO – felhő japánul – az intelligens eszközök és alkalmazások integrációja a Cloud technológián keresztül, melynek egyik fontos jellemzője, hogy úttörő szerepet tölt be a csoportos digitalizáció megközelítésében.

A Grupo Segura elnökének, Francisco Segura hivatalos beszédében kifejtette, hogy a negyedik ipari forradalom sok változást fog hozni az emberek közvetlen környezetében, ugyanúgy a menedzsment modellekben, mint a gyártás módjában. A fogyasztói szokásokban is jelentős változásokat fog eredményezni, amelyek ennek következtében az iparágat is jelentősen befolyásolják. Nem hagy reagálási időt azoknak a vállalatoknak, amelyek nem csatlakoznak ehhez az átalakuláshoz, és versenyelőnyt biztosít azoknak, akik ezt időben meglépik. Valamint hozzátette azt is, hogy a megfelelően definiált digitális stratégia lesz a vállalati siker kulcsa. Francisco Segura szerint az iparág digitalizálása leginkább a munkaerő-igényes gazdaságokra lesz nagy hatással, ami nagyon rövid időn belül, nagyon fontos fejlődést eredményez az ipari környezetben, és hozzájárul az elvesztett költségfüggő versenyképesség helyreállításához.

Az ipari vállalatok többségének hagyományos szervezeti modelljében nagyfokú változtatásra van szükség, minthogy az új digitális nemzedék dinamikus, agilis, kezdeményező, automóm, és rugalmas munkakörnyezetet keres. Francisco Segura rámutatott beszédében arra is, hogy a technológiai intézetek, az egyetemek és a képzési központok kulcsfontosságúak lesznek Magyarország és cégei további fejlődéséhez.

A cégcsoport alapvető fontosságúnak tartotta egyedi együttműködési megállapodások aláírását olyan magyar intézetekkel, mint például az IPAR 4.0 Nemzeti Technológiai Platform, a SZTAKI, a Magyar Tudományos Akadémia, EPIC Innolabs, egyetemek és egyéb magyar szervezetek, amelyekkel már el is kezdődött különféle projektek közös végrehajtása.

Az F. Segura Hungária Kft.

A 2005-ös alapítású cég közúti jármű és járműmotor alkatrészek gyártásával foglalkozik.

A Segura Csoport

A Segura gépjárművekhez való fém alkatrészek – elsősorban sajtolási és hegesztési folyamatokkal történő – tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozó ipari cégcsoport. Az autóipar fém alkatrészeinek fejlesztésére és iparosítására, valamint a présgépek tervezésére, összeszerelésére és fejlesztésére szakosodott. Spanyolországban, Kínában és Szolnokon tart fenn gyártó egységeket.