Az autóipar legégetőbb kérdéseire keres választ a Járműipar 2024 konferencia

Március 20-21-én kerül sor a MAGE és Portfolio közös szervezésű konferenciájára, tekintse meg a rendezvény programját és szerezze be jegyét!

A Magyar Gépjárműipari Egyesület és a Portfolio közös szervezésében megvalósuló járműipari konferenciája az elektromobilitás, az energiaválság, a fenntarthatóság és az emberi erőforrás legjelentősebb kihívásait is górcső alá helyezi. A rendezvény részletes programjáért kattintson az alábbi linkre!

A világ járműgyártása az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül és nagy része még előttünk lehet. Melyek a legnagyobb kihívások, amelyek a hazai operációt is alapvetően befolyásolják a következő években? Hogyan látják a szereplők a globális piaci helyzetet és hatását a magyarországi termelésre 2024-ben? Ki milyen lépéseket tesz a versenyképesség fenntartása érdekében nehezített pályán? Ezekre a kérdésekre keresi a Kecskeméten megrendezett konferencia első szekciója, melynek témája: A globális járműipart érintő kihívások, hazai helyzetkép és versenyképesség nagyvállalatok és kkv vezetők szemével.

Energia vs. versenyképesség?

A magas energiaárak jelentős költségoldali versenyképességi hátrányt okoznak a járműgyártásban, így továbbra is égető probléma az energiabeszerzés- és felhasználás optimalizálása, a tudatos energiamenedzsment megvalósítás a napi működésben. De hogyan lehet jól csinálni? Mi szolgálja ki a legjobban a várható hosszú távú energiaigényünket? Egyáltalán tudunk mindent saját energia felhasználásunkról és annak optimalizálási lehetőségeiről? A járműipari konferencia második szekciója az energiahatékonysági kérdésekre keres választ.

Emberi erőforrás vs. technológia?

A szuperfejlett technológiák csak akkor bizonyulnak hasznosnak, ha alkalmazásukra a munkavállalók is felkészültek. De hogyan tudjuk ötvözni az elérhető új technológiákat a meglévő humán erőforrással annak érdekében, hogy jobb üzleti eredményeket érjünk el? 2024 dupla kihívása, melyre a konferencia harmadik szekciójában kaphat válaszokat: HR menedzsment és digitalizáció, AI gyakorlati alkalmazása a termelésben.

Fenntarthatóság vs. megtérülés?

A fenntartható fejlesztések és zöldítés irányába ható globális lépéskényszer tovább alakítja a világ autóiparát – ki hogyan tud kapcsolódni a trendekhez és hogyan állítható a fenntarthatóság a megtérülés szolgálatába? Tudjon meg többet a negyedik szekcióban a gyártászöldítésről, biodiverzitásról, fenntartható ellátási láncokról és ESG-ről.

Találjon válaszokat az autóipar legégetőbb kérdéseire a Járműipar 2024 konferencián, szerezze be jegyét most! A MAGE-tagvállalati résztvevők ez alkalommal is 20 százalékos kedvezménnyel szerezhetik be belépőjegyeiket.