Schaeffler Arena Savaria – egy úttörő együttműködés kezdete

A Schaeffler Savaria Kft. névadó szponzorként egy öt éves megállapodás keretében támogatja a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft-t és az általa üzemeltetett Arena Savaria multifunkcionális csarnokot. Az együttműködés erősíti a két márkát és a helyi közösséget.

A Schaeffler-csoport egyik legjelentősebb telephelyeként működő Schaeffler Savaria Kft. új együttműködésbe kezd Szombathely és a régió legjelentősebb rendezvényhelyszínével, a sport- és kulturális életet meghatározó Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft-vel. A vállalat névadó szponzorként támogatja a Sugár úti sportcentrumot, valamint három további helyszín működéséhez járul hozzá: Sportliget, Arborétum Tornacsarnok, Városligeti Sporttelep. Az összefogás erősíti a két márkát és a helyi közösséget egyaránt. A megállapodás szerint az Arena Savaria 2023. decemberétől öt évig a Schaeffler Arena Savaria nevet viseli.

Közösség és mozgás

Két erős szervezet fog össze, két megbízható név. A régió legnagyobb munkáltatója és legnagyobb sport- és rendezvényhelyszíne kezd együttműködésbe. Mindkét vállalat a kezdetek óta elkötelezett a mozgás és a közösség támogatása iránt, így kézenfekvő volt, hogy közös útra lépnek.

„A Schaeffler több mint 25 éve van jelen Szombathelyen. Ezen időszak alatt rengeteget kaptunk a várostól, a mindenkori városvezetéstől és az itt lakóktól egyaránt. Az eltelt években mindvégig éreztük a szombathelyi közösség támogatását, segítségükkel lettünk azok, akik ma vagyunk. A mostani megállapodással szeretnénk viszonozni a közösség támogatását” -mondta Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője. Hozzátette, „régóta folytak egyeztetések a lehetséges együttműködésről, és végül nagy örömmel kötöttük meg a megállapodást, mellyel a régió legnagyobb közösségi terét és a sportéletet is támogathatjuk. Egy közösség vagyunk. Egymásért dolgozunk.”

A szombathelyi Schaeffler munkavállalóinak évről évre egyre több juttatást, rendezvényt, sportolási lehetőséget, bővülő egészségügyi szolgáltatási csomagot biztosít, azonban a tágabb közösségért is felelősséget érez. Ezért járul hozzá a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola nívós közösségformáló tevékenységéhez, így az eddigieknél is nagyobb mértékben támogathatja a várost, a régiót, a mindennapi sport- és kulturális életet.

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere a sajtótájékoztatón felidézte, hogy eskütétele napján látogatott el először a Schaefflerhez. Hangsúlyozta, „gyümölcsöző időszak van mögöttünk. Rengeteg nehézségen mentünk keresztül, de együtt mindent megoldottunk. A Schaeffler olyan cég, mely példát mutat, hazai munkavállalókat alkalmaz, minőségi munkakörnyezetben, valódi hozzáadott értéket biztosít a város részére. A vállalat nehéz időszakokban is támogatta a városi rendezvényeket, és ez a mostani együttműködés a bizalom csúcspontja. Büszkén mondhatom, a városnak és a Schaefflernek van, és lesz közös jövője.”

Kovács Cecília, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft. ügyvezető igazgatója kiemelte, „nagy öröm számunkra, hogy létrejöhetett ez az együttműködés, mely hozzájárul a Sportközpont és a Sportiskola keretein belül megrendezésre kerülő események, és a gyermekek sportolási lehetőségeinek magasabb színvonalon történő biztosítására. Emellett azon szakosztályok részére, melyek nem részesülnek TAO támogatásban, minőségibb sportolási lehetőség nyújtására nyílik lehetőség. Ebből az összefogásból a gyerekek is profitálnak. Köszönjük a Sportközpont, a gyerekek és a szülők nevében.”

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola színvonalas sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt több helyszínen a régióban mindenkinek, életkortól függetlenül, számos érdeklődési területet lefedve. A Sportközpont évente több mint 30 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabda mérkőzésnek, 15-20 nemzetközi sporteseménynek, és mintegy 30 helyi sport- és kulturális rendezvénynek ad otthont. Emellett sportpályái és csarnokai látogatottsága éves szinten meghaladja a 400 ezer főt, valamint utánpótlásnevelés keretében heti 550 gyermeknek biztosít sportolási lehetőséget.

A szervezetek alapértékei közé tartozik a mozgás formálása, az egészséges életmód támogatása, a következő generációk felkarolása, a magas színvonalon végzett munka. A megállapodással a szombathelyi Schaeffler a sport és a mozgás mellett a sokszínű kikapcsolódási lehetőségekhez is hozzájárul, melyek közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

Az öt évre szóló szerződést Szigeti Tibor és Gáspár Attila, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetői, valamint Kovács Cecília, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. ügyvezető igazgatója írták alá.