Alfons Dintner a győri Széchenyi István Egyetem díszpolgára

A Széchenyi István Egyetem Díszpolgára címmel tüntették ki Alfons Dintnert, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét. Az elismerést az oktatás és az ipar együttműködése terén végzett kiemelkedő munkásságáért, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás területén végzett tevékenységéért vehette át.

„Különleges megtiszteltetés számomra a Széchenyi István Egyetem Díszpolgára cím. Ez az elismerés megerősíti az inspiráció, az oktatás, a tudás és társadalmunk további fejlődése iránti elkötelezettségemet. Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a Széchenyi István Egyetemmel közösen folytathatom a munkát az egész életen át tartó tanulás szeretetéért és egy jobb jövőért” – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A képen balról jobbra: dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese

A győri egyetem és az Audi Hungaria közötti szakmai kapcsolat az elmúlt évek során intézményesített együttműködéssé fejlődött. A Széchenyi István Egyetem aktívan formálja Győr jövőképét, ahogy az Audi Hungaria a régió legnagyobb iparági szereplőjeként alakítja a mobilitás jövőjét.

Alfons Dintner 1987-ben kezdte meg szakmai pályafutását az Audi AG-nál Ingolstadtban. Az Audi Hungariánál 2019. október 1. óta tölti be az igazgatóság elnöke pozícióját.Új üzleti modellek implementálásával, új elektromotor generációk gyártásának győri megvalósításával nagyban hozzájárult a vállalat jövőképessége erősítéséhez.

A fiatal tehetségek képzése és támogatása alappillére az Audi Hungaria stratégiájának: kiemelt jelentőségű a gyakorlatorientált mérnökképzés, valamint a Széchenyi István Egyetemmel közös kutatási projektek.