Green Awards: az Audi Hungaria az év legzöldebb nagyvállalatai között

A Sustainable World konferencián szeptember 12-én az MBH Bank, a Green Cloud, a PwC Magyarország és a Portfolio Csoport által létrehozott Green Awards keretén belül öt kategóriában díjaztak olyan hazai vállalatokat, melyek fenntarthatósági tevékenységei a jövő generációjának életét, környezetét jobbá tehetik. A győri Audi Hungaria a Mission:Zero átfogó környezetvédelmi programjával került dobogós helyre „Az Év Legzöldebb Nagyvállalata” kategóriában.

Az Audi Hungaria Next Level stratégiájában központi szerepet játszik a fenntarthatóság, a vállalati filozófia egyik alappillére. A vállalat fő célkitűzése a környezetterhelés lehető legalacsonyabb szinten tartása és a természeti erőforrások megóvása. Az intézkedéseik eredményességét jelzi, hogy az Audi Hungaria 2020 óta mérlegében karbonsemlegesen működik. A Mission:Zero program jegyében a vállalat számos fenntarthatósági intézkedést valósít meg: fűtési energiaszükségletének több mint 75 százalékát geotermikus energiával fedezi, emellett a vállalat területén működik Európa legnagyobb, összesen 160 000 négyzetméteres tetőn kialakított napelemparkja.

Az erőforrások megóvása érdekében a vállalat törekszik a nyersanyagok zárt körforgásba kapcsolására: az Aluminium Closed Loop projekttel, azaz az alumínium zárt körforgásba kapcsolásával jelentős mennyiségű erőforrást takarít meg és tovább csökkenti ökológia lábnyomát.

Az Audi Hungaria elkötelezett az élővilág sokszínűségének megőrzése iránt is, ezért számos biodiverzitást támogató projektet kezdeményez azzal a céllal, hogy a győri gyártótelephelyet, melynek közel 65 százaléka zöld terület, még inkább természetközelivé tegye. A vállalat tudatos gazdálkodással kezeli közel 3,3 millió négyzetméter zöldterületét, ezáltal növelve a gyárterület biológiai sokféleségét.Az Audi Hungaria az elmúlt években több alkalommal szervezett Környezetvédelmi Hetet, melynek keretén belül különböző programokkal segítették a munkatársakat a környezettudatosabb életvitel kialakításában, legyen szó közös kerékpározásról, vagy a munkatársak számára otthonukkal kapcsolatban biztosított energetikai tanácsadásról.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,6 millió erőforrás, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek, valamint az Audi TT Coupé és TT Roadster modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.