Díjazták az Audi Hungaria legjobb tanulóit

Audi Hungaria duális képzés

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi hazai vállalata számára rendkívül fontos az utánpótlásképzés és a jövő generációjának oktatása. Az Audi Hungaria hazánkban elsőként indította el a duális szakképzési modellt, most pedig már a 21. tanév legjobbjait díjazták.

Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a jövő generáció oktatása és magas szintű képzése. A vállalat partnerintézményeivel már több mint két évtizede működteti sikerrel a duális szakképzés rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal szerzi meg az elméleti és gyakorlati tudást 14 szakmában.

A 21. tanévben összesen 139 tanuló végzett az Audi Hungaria elismert duális szakképzési modelljében. A hagyományokhoz híven az Audi Hungaria legjobb tanulói az idei évben is elismerésben részesültek.

Van honnan meríteni új dolgozókat

„Duális szakképzési modellünk meghatározó pillére vállalatunk szakember-utánpótlási programjának, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt esztendőkben több mint 2000 fiatal szerzett szakmát nálunk és többségük vállalatunknál kezdte meg pályafutását. Partneriskoláinkkal karöltve színvonalas elméleti tudással és gyakorlati kompetenciákkal vértezzük fel a nálunk tanuló diákokat, és már a tanulóéveik alatt felkészítjük a fiatalokat a jövő szakmai kihívásaira. Ezúton gratulálok valamennyi végzős tanulónak, és további sok sikert kívánok nekik szakmai pályafutásukhoz!” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A rendezvényen elismerésben részesültek a 14 oktatott szakma legjobbjain kívül, az országos Szakma Sztár Fesztivál dobogós diákjai, valamint a tanév során a tanulók számára meghirdetett kreatív pályázat győztesei is.

Úttörő vállalat

Az Audi Hungaria Zrt. Magyarországon elsőként, több mint húsz éve indította el a duális szakképzési modellt, melyet jelenleg a Győri Szakképzési Centrummal, valamint az Audi Hungaria Általános Művelődési Központtal együtt működtet. A duális szakképzés keretében a tanulók 14 járműipari, elektronikai, fémipari és gazdasági szakmát sajátíthatnak el az Audi Hungaria Képzőközpontjában.

Az Audi Hungaria duális szakképzésében 2001 óta több mint 2000 fiatal végzett, nagy részük munkatársként kezdte el szakmai pályafutását a győri vállalatnál.