Egymillió euróval segít a Suzuki az Ukrajnából menekülőkön

150 ezer euróval segíti az ukrán menekülteket a Magyar Suzuki Zrt.

150 ezer euróval a Magyar Suzuki Zrt. is beszáll az adományba. Az Ukrajnában kialakult helyzet elől menekülőket az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatalán keresztül segíti a Suzuki.

A Suzuki cégcsoport összesen 1 millió eurós támogatást ajánlott fel, hogy humanitárius segélyprogramokon keresztül segítsék az otthonuk elhagyására kényszerülőket abban, hogy menedékre és biztonságra leljenek. A Suzuki csoport vállalatai együttesen vesznek részt a segítségnyújtásban. A Magyar Suzuki Zrt. például 150 ezer eurós összeget adományoz három szervezet számára. A vállalat évek óta szorosan együttműködik az UNICEF Magyarországgal gyermekvédelmi kampányokban, a rendkívüli helyzetre való tekintettel most 60 ezer euró pénzadománnyal támogatják a munkájukat. A program keretében a Magyar Vöröskereszt 50 ezer eurót, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig 40 ezer eurót kap a Magyar Suzuki Zrt. által felajánlott összegből.

Emellett 6 db Suzuki Vitarát is felajánlott a vállalt, amelyeket a magyar-ukrán határ mellett a menekültek megsegítésében résztvevő segélyszervezetek használhatnak. Az autók elosztásáról a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács gondoskodik, hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.