Bővül az Audi győri szerszámgyára

Audi gyárbővítés 2021

Az Audi Hungaria Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben. A beruházás keretében a jelenlegi gyártócsarnokot 3,8 ezer négyzetméterrel növelik az exkluzív szériás gyártás számára, míg a logisztikai csarnokot 2,5 ezer négyzetméterrel lesz nagyobb. A bővítést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke jelentette be.

A beruházás hozzájárul mintegy 700 munkahely megőrzéséhez, és 30 százalékkal növeli az exkluzív szériás gyártás kapacitását. Az Audi gyártótelephely bővítésében az állam is szerepet vállal. A szerszámgyárban jelenleg 52 ezer négyzetméteren fejlesztenek présszerszámokat és karosszériagyártó berendezéseket a sorozatgyártásban történő alkalmazásukig. Emellett az exkluzív szériás gyártásban évente az Audi és Volkswagen konszern 40 ezer sportos modellje számára készül szinte valamennyi karosszériaelem – az Audi RS, az Audi R8, az új Audi e-tron GT, valamint Lamborghini és Bentley modellek számára.

A bővítés lehetővé teszi számunkra, hogy Győrből még több prémiumautó gyártásához járuljunk hozzá.

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az ajtók, sárvédők, motorháztetők, csomagtérajtók valamint tető- és oldalelemek előállítása flexibilis robotcellákban történik, amelyek nagyszámú változtatási lehetőséget, valamit digitális megoldások bevetésével gyors, automatizált tevékenységváltást tesznek lehetővé. A kibővített csarnokban elsősorban a motorháztetők és az ajtók gyártásához új, speciális robotcellákat helyeznek üzembe.Az összesen 6,3 ezer négyzetméteres bővítés építési munkálatai hamarosan elkezdődnek, a projekt előreláthatóan 2022 nyarán zárul le.