A Simon Plastics Kft. az Év Beszállítója, a thyssenkrupp az Év K+F beruházója – két MAGE tagvállalatot is díjazott a HIPA

Simon Plastics Kft HIPA

A 35 éve alapított, máig családi tulajdonú Simon Plastics Kft. egyszemélyes vállalkozásból az egyik legmeghatározóbb hazai műanyagipari vállalkozássá lépett elő.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Pesti Vigadó koncerttermében tartotta az „Év Befektetője” gálaműsorát. Az „Év Befektetője” gálán minden évben az elmúlt év legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok, valamint egy ipari park és egy hazai beszállító részesülnek elismerésben. Ez utóbbi idén a műanyag termékeket előállító kőszárhegyi Simon Műanyagfeldolgozó lett, amely a gálán az „Év Beszállítója” címet vehette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. Az év K+F beruházója a thyssenkrupp Components Technology Hungary, melynek kapcsán a díjat Tagai Dóra, HR vezető vette át.

A február 20-ától Simon Plastics Kft. néven működő magyar tulajdonú cég termékei 95%-ban az autóipar számára készülnek és szinte a világ összes autótípusában megtalálhatóak. Számos elismerés mellett a Simon 2017-ben és 2018-ban is – nemzetközi vállalatok hazai leányvállalatait megelőzve – elnyerte az átfogó kritériumrendszer és hosszas felmérés alapján odaítélt Év gyára címet. A technológiájában is folyamatosan fejlődő vállalat jelenleg több mint 400 alkalmazottal dolgozik a Fejér megyei Kőszárhegyen.

Húsz éves a thyssenkrupp autóipari területe Magyarországon

A thyssenkrupp autóipari szegmense a Budapesti Műszaki Egyetemmel folytatott együttműködés eredményeképpen kezdte meg magyarországi tevékenységét 1999-ben és már a kezdetektől kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat hazánkban. A budapesti központ a thyssenkrupp AG globális fejlesztőközpontjaként működik, melynek létszáma az elmúlt évben 66 fővel nőtt, így a német vállalat ma már több mint 900 magasan képzett magyar mérnököt alkalmaz, akik az elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésével szereztek nemzetközi ismertséget.