Új munkahelyek és hárommilliárdos kapacitásbővítés a Kirchhoff Hungária Kft. esztergomi gyárában

A karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. közel ötmilliárd forintos beruházással bővítette esztergomi üzemét – ismertette a vállalat tulajdonosa a magyar üzem létesítésének 15. évét ünneplő sajtótájékoztatón.

Wolfgang Kirchhoff hozzátette, a bővítés során a gyárat három helyszínen fejlesztették, összesen 3300 négyzetméteren. A beruházást a C osztályos Mercedeshez készülő alkatrészek gyártása tette lehetővé.

Körtvélyessy Géza ügyvezető igazgató elmondta a Kirchhoff az elmúlt 15 évben 32 milliárd forintot fektetett be az esztergomi üzembe, a vállalatnál jelenleg 940 ember dolgozik.

A cég közel 20 vevő igényeit szolgálja ki, többek között a Mercedes, a Suzuki, az Audi és a PSA magyarországi, a PSA, a KIA és a Volkswagen szlovákiai, a Porsche és BMW németországi, a Skoda és Hyundai csehországi és a Ford romániai üzemeinek beszállítója. A robotvezérelt pont- és ívhegesztéssel, 3D lézervágással, hidegpréseléssel és Magyarországon egyedüliként melegpréseléssel dolgozó üzem árbevétele 2017-ben 34 milliárd forint volt, 2018-ban pedig 27 százalékkal bővült, meghaladva a 43 milliárd forintot.

Wolfgang Kirchhoff az MTI-nek elmondta, társasága megkezdte a tárgyalásokat a Debrecenben készülő BMW-k beszállítói programjáról és árajánlatokat is készítettek. Hozzátette, az igényelt termékek mérete és darabszáma dönti el a gyártás helyszínét és adott esetben azt is, hogy “a termelés a vevőhöz közelebb költözzön”.

A 234 éves Kirchhoff Gruppe német családi tulajdonban lévő cég. A vállalkozás 4 divíziójában hulladékszállító és -tisztító teherautó felépítményeket, precíziós kéziszerszámokat gyártanak, valamint személygépkocsikat alakítanak át mozgássérültek számára.Szeptember 26-án vevőikkel és partnereikkel ünnepelték meg az esztergomi Kirchhoff Automotive 15 éves fennállását és a három új csarnok megépülését. Sajtótájékoztató után és az eseménynek egy gyárlátogatással lett vége.

A Kirchhoff Automotive csoportban fém karosszériaelemeket préselnek és szerelnek össze az autóipar részére. A vállalatcsoport legnagyobb üzletágaként 3 kontinensen (Észak-Amerika, Európa, Ázsia), 11 országban, 31 telephellyel rendelkeznek és 9000-nél több embert foglalkoztatnak. A Kirchhoff Automotive magyarországi telephelye Esztergomban, a Suzuki gyár tőszomszédságában, az ottani ipari parkban található.