37 milliárd forint új beruházást hoz Magyarországra a Hanon Systems

A dél-koreai cég Székesfehérváron bővít, Pécsen és Rétságon új telephelyet létesít. A több mint három évtizedes történelemmel rendelkező Hanon Systems Dél-Korea egyik legnagyobb autóipari beszállítója, amely 13 százalékos részesedéssel rendelkezik az autóipari klímaszabályozási rendszerek piacán. A cég legfontosabb termékei többek között az autóipari klímaberendezés és fűtési rendszerek, fúvók, kompresszorok, elülső modulok, kipufogógáz-visszavezető modulok, elektronikus hűtőfolyadék-szivattyúk és szelepek, valamint elektronikus hűtőszelepek. Termékeiket világszerte 20 országban 40 üzemben állítják elő, és fejlesztése 18 mérnöki központban történik, összesen 16 500 alkalmazottal.

Hanon Systems Magyarország Kft. 1990-ben alakult, a jelenlegi cégnév alatt 2015 óta működik. A székhelye Székesfehérváron található, és fő tevékenysége közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártása, amelyek a következő termékeket foglalják magukban: légkondicionáló kompresszorok, hűtőfolyadék vonalak, tüzelőanyag-vezetékek, üzemanyag-szivattyúk, üzemanyag-nyomásszabályozók és hőcserélő szelepek. A termékek a PSA csoport járművekbe, többek között Audi, BMW, Ford, MAN, Renault és VW modellekbe vannak szerelve. A klímaszabályozó kompresszorok gyártása mellett kompresszor tervező és fejlesztő egység is működik Székesfehérváron.

A jelenlegi bővítés a koreai vállalat jelentős kapacitásnövekedését eredményezi mind a gyártási volumen, mind a gyártási technológia tekintetében, mivel az automatizálás és az Ipar 4.0 megoldások nagy szerepet játszanak a beruházás megvalósítása során. A nem kompresszoros termelési termékcsaládok gyártása átkerül az újonnan épült Pécsi telephelyre, az alumíniumöntvény gyártás új tevékenységként Rétságra kerül.