Az Európai Gépjárműgyártók Szövetségének júliusi hírei

Az uniós CO2 célok a figyelem fókuszában

Az Európai Parlament által javasolt irreális CO2-célok figyelmen kívül hagyják az elektromos autók számára elérhető töltési pontok hiányát figyelmeztetett az Európai Autóipari Gyártók Szövetsége (ACEA) július 5-i sajtóközleményében. https://www.acea.be/press-releases/article/electric-cars-unrealistic-co2-targets-proposed-by-eu-parliament-ignore-lack A töltőállomások súlyos hiánya és kiegyensúlyozatlan elosztása a fogyasztókat eltántorítja a villamos autók vásárlásától.

Előretekintve csak abban reménykedhetünk, hogy az Európai Parlament képviselői szeptemberben, illetve az októberi plenáris szavazás előtt, egységes és reális véleményre jutnak majd a környezetvédelmi bizottsági szavazást megelőzően – nyilatkozta Erik Jonnaert az ACEA főtitkára a szervezet július 10-i sajtóközleményében. A szövetség tudomásul veszi az Európa Parlament szavazásának az eredményét a 2020 utáni CO2-kibocsátási célokról az autók és a kisteherautók vonatkozásában, és tovább értékeli a részleteket.

Az Európai Gépjárműipari Gyártók Egyesülete (ACEA) legújabb adatai szerint az autógyártók az elmúlt évtizedben jelentősen csökkentették a gyártás környezeti hatásait, bár a gyártott autók száma a 2013-as 11,9 millióról 2017-re 17 millióra nőtt.

Kapcsolódó linkek:

Az ACEA CO2 kibocsátást vizsgáló interaktív térképe:
https://www.acea.be/press-releases/article/environmental-impact-of-car-production-strongly-reduced-over-last-decade

Átmenet a zéró kibocsátású mobilitáshoz – az ACEA júniusi tanulmánya:
https://www.acea.be/uploads/publications/Study_ECV_barriers.pdf

ACEA Interaktív térképe az elektromos autók értékesítési és töltési pontjainak adatairól:
https://www.acea.be/statistics/article/interactive-map-correlation-between-electric-car-sales-and-the-availability