Gyártótelephely-specifikus kihívások terhelik az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét

Az Audi Hungaria teljesítményét a 2023-as üzleti évben gyártótelephely-specifikus kihívások befolyásolták. A négykarikás vállalatnál a tavalyi évben 1660 425 motor, köztük 114 058 elektromos hajtás készült. A győri gyártósorokról összesen 177775 gépjármű gördült le (beleértve az SKD-gyártást). A vállalat 2023-ban 9,102 milliárd euró* árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró* értékű beruházást hajtott végre. Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkáltatójaként 11 663 munkatársat foglalkoztatott a tavalyi év végén. A 100%-os tulajdonú leányvállalatával, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel együtt összesen 12 143 munkatársa volt a két vállalatnak.

A gazdasági kihívások nagy terheket róttak a 2023-as pénzügyi évre. Az Audi Hungaria továbbra is kiemelt szereplője a magyar gazdaságnak – jelentős mértékben hozzájárul a GDP-hez, az exporthoz és a foglalkoztatottsághoz Magyarországon“, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. „További sikerességünk alapját munkatársaink kompetenciáinak folyamatos fejlesztése és jövőbemutató Next Level stratégiánk képezik.”

A négykarikás vállalat a tavalyi évben 9,102 milliárd euró* árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró* értékű beruházást hajtott végre. A vállalat ezzel egy időben számos új projektbe ruházott be, köztük az új PPE (Premium Platform Electric) elektromos hajtás, valamint az EA888 R4 Otto motor sorozatgyártásába. A vállalat 1993-as alapítása óta az összberuházás értéke elérte a 12,5 milliárd eurót*, mellyel az Audi Hungaria a magyar járműipar legnagyobb beruházója.

„Az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét nagy mértékben befolyásolták egyedi hatások. Versenyképességünk fenntartása a kiélezett piaci és költséghelyzetben új kihívások elé állít bennünket. Folyamatosan dolgozunk gazdaságosságunk és pénzügyi teljesítményünk javításán, hogy felkészülten várjuk a jövő kihívásait“, tette hozzá Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, beszerzés, IT és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat 2023-ban ismét Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjban részesült, melyet az összesített mezőnyben és az autóiparági munkáltató kategóriában elért első helyezésével érdemelt ki. Emellett a tavalyi évben a Családbarát Magyarország Központ Családbarát munkahely védjegy tanúsítvánnyal tüntette ki az Audi Hungariát.

A vállalat a tavalyi évben ünnepelte fennállásának 30. jubileumát: az elektromos motorok új generációjának, a PPE-hajtások sorozatgyártásának elindulásával tovább haladt az elektromobilitás útján, valamint önálló leányvállalatának, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapításával erősítette kompetencialapú szolgáltatásait.

Az Audi Hungaria az idei évben megkezdi a CUPRA Terramar modell gyártását Győrben, valamint tovább folytatja az az elektromos motorok újabb generációjának, az MEBeco hajtások gyártására történő felkészülést.

*Az értékek HBI szerint vannak megadva.