A Figyelő TOP200 harmadik helyén az Audi Hungaria

Megjelent a Figyelő TOP200, mely a Magyarország legnagyobb cégeit összesítő kiadvány. A lista harmadik helyén a hazai járműipar meghatározó szereplője, az Audi Hungaria Zrt. szerepel, de több MAGE-tagvállalat is előkelő helyet tudhat magáénak. 

A Figyelő TOP200 szerkesztősége idén is az Opten Informatikai Kft. adataira támaszkodva állította össze hazánk legnagyobb vállalkozásainak rangsorát. Az évkönyv idei tematikája az orosz–ukrán háború árnyékában elért vállalati növekedés, illetve a 2022-es gazdasági folyamatok. A 2022-es pénzügyi évre vonatkozó 200-as rangsor szereplői 2022-ben átlagosan 50 százalékkal növelték árbevételüket, ami jóval nagyobb ütemű bővülés volt, mint a 2022-es infláció.

A Figyelő TOP200-as listájának 2022-es első négy helye változatlan maradt 2021-hez képest. A hazai járműiparból elsőként, a harmadik helyen az Audi Hungaria Zrt. végzett, mely 18,58 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi évben. A győri vállalatot közvetlenül követi a Robert Bosch cégcsoport, mely szintén jelentős mértékben, 31 százalékkal tudta növelni árbevételét.

Bár egy helyet rontva, a lista hetedik pozícióján foglalt helyet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., mely több mint 39 százalékkal növelte árbevételét 2022-ben.

A tavalyi céglistára való bejutás két végletét vizsgálva az látszik, hogy az árbevétel terén hatalmas különbségek mutatkoznak. Az árbevétel maximuma 2022-ben közel 10 ezermilliárd forintra emelkedett, ami hihetetlenül magas, 65,6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Ugyanakkor a minimális összeg, amellyel be lehetett kerülni a 200-as elitbe, ugyancsak jelentősen nőtt.