Önkéntes véradással segítettek a győri Audi Hungariánál

56. alkalommal szerveztek az Audi Hungariánál önkéntes véradási akciót, mely során ezúttal 200 munkatárs összesen 90 liter vért adományozott az Országos Vérellátó Szolgálaton keresztül.

A vállalatnál nagy múltja van az önkéntes véradási tevékenységnek, melyet először 2008-ban szerveztek a győri gyárkapukon belül, és azóta évente többször is tartanak önkéntes véradást a vállalatnál. Az Audi Hungaria munkatársai a tavalyi véradási akció keretében az általuk leadott vérrel, akár 566 ember életét is megmenthették, idén pedig nem csupán az önkéntes véradás hagyományát folytatták, hanem a „Maci Kórház – Menjünk együtt haza” kezdeményezéshez is csatlakoztak. A munkatársak által adományozott plüssmackók gyermekmentőbe kerülnek, ahol az ellátásra szoruló gyermekek kapják meg őket ajándékba.

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a munkatársai egészségének megőrzésére. A vállalat területén működő egészségügyi központok területe összesen közel ezer négyzetméter, ahol magas színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a munkatársak.

A 2022-es évben az egészségügyi központokban 10 orvos és 13 nővér összesen 41 ezer esetben biztosított a munkatársaknak többek között munkaalkalmassági vizsgálatokat, akut és krónikus betegellátást, valamint egészségügyi szűrővizsgálatokat. A központokban dolgozó gyógytornászok több mint 10 500 kezelést végeztek el, hozzájárulva ezzel a munkatársak fizikai jóllétéhez.

A fizikai egészség mellett a mentális egészségre is nagy hangsúlyt fektet a vállalat: a lelki egészség szolgálat szakemberei konzultációkkal segítik a munkatársakat lelki egyensúlyuk megőrzésében.

Az Audi Hungaria egészségügyi szolgáltatásai között a munkatársak elsősegély oktatása is szerepel – 2022-ben 901 fő teljesített elsősegélynyújtó tanfolyamot.

Az Audi Hungariát idén a Családbarát Magyarország Központ Családbarát Munkahely védjegy tanúsítvánnyal tüntette ki, melyet a családbarát vállalati kultúra mellett többek között a munkavállalók fizikai és mentális egészségének támogatásáért vehetett át a vállalat.