Esztergomból Európának: új szolgáltatást nyújt a Suzuki

A Suzuki Motor Corporation kapcsolt szolgáltatást vezet be az európai piacon a még kényelmesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. A Suzuki Connect elsőként a márka Esztergomban gyártott S-Cross modelljeinél lesz elérhető, de a későbbiekben más modellekre is kiterjesztik majd. A szolgáltatást Európa szerte a Magyar Suzuki Zrt. biztosítja Magyarországról.

A most debütáló Suzuki Connect egy opcionális szolgáltatás, melyet a Suzuki újautó-vásárlói pluszban igényelhetnek járművásárláskor egy évre díjmentesen. Az iOS 15.0 és Android 8.0 vagy ezeknél frissebb operációsrendszer-verziókra optimalizált alkalmazás a jármű adatkommunikációs modulját (DCM) használja. Követhetjük vele járművünk állapotát egyéb valós idejű kényelmi funkciók használata mellett. Karbantartással kapcsolatos információkkal és figyelmeztető értesítésekkel szolgál. Probléma észlelése esetén például a diagnosztikai információkat is megoszthatjuk a regisztrált Suzuki kereskedővel, illetve szervizzel.

Távoli elérés kényelmi funkciókkal

A Suzuki Connect számos olyan funkcióval rendelkezik, melyek megkönnyítik a mindennapi autóhasználatot, közlekedést. Ilyenek például azok a figyelmeztetések, melyek jelzik, ha nyitva maradt az autó, illetve bekapcsolva maradt a fényszóró vagy a vészvillogó. A gépkocsi ajtaja távolról is zárhatóvá válik. Megkereshetjük az applikáción belül található térképen, hol parkoltunk, és ezt e-mailen keresztül másokkal is megoszthatjuk. Több emeletes parkolóházban azonban az emelet száma nem lesz elérhető. Tárolható és visszakereshető segítségével az elmúlt 18 hónap vezetéstörténete, ezzel együtt a más sofőr általi használat is. Biztonsági értesítést kaphatunk a riasztó működésbe lépéséről vagy ha túl hosszú ideig áll az autó járó motorral. Arról is értesülhetünk, ha egy előre megadott zónába belép vagy kilép az autó (Geofencing and Curfew Alert). A klasszikus rendszerüzenetek mellett tanácsokat is kaphatunk az alkalmazáson keresztül, vagy szükség esetén segítséget kérhetünk az autómentő szolgálattól.

AMagyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá. Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új S-Cross modellek. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik.