Bővül a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési központja

KNoprr Bremse R&D Center

A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézete toborzási kampányt indít, száz fővel bővíti kutatás-fejlesztési állományát. Az intézet mérnökei a következő évtizedek közlekedési kihívásainak megoldásaiban vehetnek részt. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletág kutatás-fejlesztési tevékenysége már egy közel 5000 négyzetméteres új épülettel kibővülve folyik majd a Budapesti R&D Centerben.

A közúti árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog, konzervatív prognózisok szerint 2005-2050 között Európában 50 százalékkal nő a tonna-kilométerben mért volumene. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti K+F Intézetének fejlesztői ezért már most olyan megoldásokon dolgoznak, amik támogatni fog-ják a növekedési trendből adódó kihívásokat.

Intelligens fék- és kormányrendszerek, elektromobilitás, vezetéstámogató rendszerek, ön-vezető funkció, közlekedésbiztonságot növelő megoldások haszongépjárműveknek – csak néhány a fejlesztési projektek közül, amiken az intézet mérnökei jelenleg is dolgoznak. Egy nemrég zárult projekt során fejlesztett kamion prototípusa például a járművezetőtől több feladatot át tud venni zárt telephelyen, mi több, autópályán autonóm vezetésre is ké-pes. Ilyen és ehhez hasonló projektekbe várják most villamos- és gépészmérnökök, in-formatikusok, beágyazott szoftver-és platformfejlesztő, kiberbiztonsági szakemberek, va-lamint teszt- és fejlesztő mérnökök mielőbbi jelentkezését.

Itt születik a holnap közlekedésbiztonsága

Az intézetben az elmúlt több mint 25 évben számos olyan haszongépjármű-terméket fej-lesztettek, amelyek az iparág közlekedésbiztonsági mérföldköveivé váltak, és ma már tör-vény írja elő fedélzeti használatukat. Különféle mérnöki csoportok működnek itt előfejlesz-tési, beágyazott szoftver- és funkciófejlesztési, AutoSAR, Automotive SPICE (ASPICE), rendszerfejlesztés és szoftver applikációk, automatizált vezetés, konstrukció, szimuláció, jármű- valamint laborteszt, minőségbiztosítás, safety engineering, projektmenedzsment és számos egyéb területen.

Az intézetben dolgozók a teljes mérnöki folyamatban részt vehetnek. 2020-tól az Intézet úgynevezett eCUBATOR® -a foglalkozik az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésekkel. Olyan termékötleteken dolgoznak itt, amik a jelenleg ismertektől eltérnek – a körülbelül 2025-től piacra kerülő második generációs elektromos járműveket szem előtt tartva a Knorr-Bremse olyan megoldásokon dolgozik, mint a jövőbeli energiagazdálkodási rendsze-rek, elektromechanikus aktuátorok, valamint a jármű stabilitásával és meghajtásával kap-csolatos továbbfejlesztett funkciók.

„Az ötleteket kipróbáló előfejlesztéstől (Advanced Engineering) a termékek gyártásba en-gedéséig a folyamat minden lépésével foglalkozunk az Intézetben. Sokrétű a tevékeny-ség, legyen szó a járműdinamika szabályozásáról, az autonóm járműfunkciókhoz szüksé-ges redundanciáról vagy akár a kiberbiztonsági megoldásokról. A közúti árufuvarozás biz-tonságosabb, tisztább és hatékonyabb lesz egy olyan jövőben, amihez okos műszaki megoldásokra van szükség. Sok a feladat, ezért most nagy lépésben bővítjük a csapatot.” – közölte Frank Péter kutatás-fejlesztési igazgató.

A bővülő R&D Center

Jelenleg közel 500 fő dolgozik a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kuta-tás-Fejlesztési Intézetében. A 100 fős létszámnövekedést is támogatva, a vállalat képvise-lői még tavaly írták alá a szerződést egy új, 5000 négyzetméteres irodaház megvalósításáról a XI. kerületben, közvetlenül a jelenlegi mellett. Az új épület bruttó szintterülete több mint 9000 négyzetméter lesz, irodák, labor, mélygarázs, étkező kap benne majd helyet. Mindezt letisztult belsőépítészeti megoldások és korszerű irodai berendezések teszik majd egyedivé.

„A mérnöki létszám az elmúlt években olyan mértékben növekedett, hogy a Major utcai telephely már nem voltak elegendő, így több iroda helyiséget kellett bérelni a XI. kerület-ben. Régóta felmerült az igény, hogy a teljes budapesti mérnöki állomány egy helyre köl-tözhessen, ezért is örömteli, hogy ez az elképzelés most a megvalósítás szakaszába lép. Az új épület korszerű, magas színvonalú környezetet biztosít majd a vállalat fokozatosan tovább bővülő kutatás-fejlesztési tevékenységéhez” – közölte Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.