A bajor autóipar fejlődése és jövőbeli tendenciái

Német-magyar Ipari Kamara

Az Automotive Hungary kiállításon megrendezésre kerülő szakmai fórumon bajor szakemberek mellett Magyarországon tevékenykedő bajor vállalatok is jelen lesznek, akik különböző szempontok alapján adnak aktuális tájékoztatást az ágazatot jelenleg meghatározó témákról. A rendezvényen a magyar beszállítók, mint a bajor cégek lehetséges partnerei, ellátási láncban gyakorolt szerepe is szóba kerül. Vegyen részt rendezvényünkön és tudjon meg többet a bajorországi autóipar helyzetéről és kilátásairól!

PROGRAM

Moderáció: Balogh Ilona, ügyvezető ig. helyettes, üzletfejlesztési osztályvezető Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK)

10:30 -11:00 Regisztráció

11:00 -11:10 Köszöntő, bajor-magyar gazdasági kapcsolatok Barbara Zollmann, Bajor Szabadállam magyarországi képviseletének vezetője, a DUIHK ügyvezető elnökségi tagja

11:10 -11:30 Az autóipar Bajorországban – aktuális trendek Dr. Klaus-Peter Potthast, osztályvezető, Gazdaságpolitika, Koordináció, Ipar, Bajor Gazdasági, Vidékfejlesztési és Energiaügyi Minisztérium

11:30 – 11:50 Az autóipar a 2020-as válságév után Christopher Ettl, projektmanager, technológia, mobililás, Bayern Innovativ

11:50 – 12:10 Magyar beszállítók ellátási láncban betöltött szerepe – változások az elmúlt években Kilián Csaba, CEO, Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE)

12:10 -12:30 Az ellátási lánc jelenlegi problémái gyakorlati szemmel Szente-Ferenc Zoltán, ügyvezető igazgató, Rehau- Automotive Kft.

12:30 – 12:40 Kérdések és válaszok

12:40 – 13:10 Ebédszünet

13:10 – 13:30Új körforgásos gazdaság az autóiparban Prof. Reinhard Büchl – INAS Institut für angewandte Nachhaltigkeit/ Büchl Entsorgungswirtschaft GmbH – Büchl Hungaria Kft.

13:30 – 13:50 Digitalizáció az autóiparban Horváth Iván, Siemens Zrt.

13:50 – 14:10 Az autóipar változásainak beszállítókra gyakorolt hatása Wido Fath, ügyvezető igazgató, FATH GmbH

14:10 – 14:20 Kérdések és válaszok

Az előadók egy része online bejelentkezve tartja meg az előadását.

(A programváltoztatás jogát fenntartjuk.)

RÉSZVÉTEL

  • A rendezvényen való részvételdíjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
  • A rendezvényen kétféle módon vehet részt:
    • Személyesen a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban (E pavilon, Türkiz Terem). A belépés védettégi igazolványhoz kötött.
    • Online (Zoom-on) azok számára, akik előzetesen regisztrálnak az online részvételre. A rendezvény linkjét a konferencia előtt néhány nappal küldjük meg a beregisztrált résztvevőknek.
  • Az előadások szinkrontolmácsolással hangzanak el.
  • Regisztráció: az online jelentkezési lap kitöltésével.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2021. november 12.

A rendezvény a Bajor Állami Gazdasági, Vidékfejlesztési és Energiaügyi Minisztérium megbízásából és támogatásával valósul meg.

Látogassa meg aDUIHK közösségi standjátaz AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításon (E pavilon 517. stand)!