Az Arrabona Racing Team nyerte az idei Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai versenyt

Ipar Napjai Automotive Hungary 2020 Techtogether díjátadó 2020

Az első helyezettnek járó 250 ezer forintos csekket Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) ügyvezető igazgatója adta át a győztes csapatnak. A 2020. október 20-21. között rendezett Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai versenyt az Arrabona Racing Team nyerte, a második helyen a Szombathelyi Gépész – StudentTechLab végzett, míg a dobogó alsó fokára a BME Formula Racing Team állhatott fel.

Kilián Csaba értékelésében hangsúlyozta, hogy az idei TechTogether verseny az idei program kínálat fontos és meghatározó eseménye volt.

A második helyért járó 150 ezer forintos díjról szóló csekket Dr. Takács János, a GTE elnöke, egyetemi oktató és a Techtogether verseny zsűrijének elnöke adta át, míg a harmadik helyért járó 100 ezer forintról szóló csekket Baranyai Gergő, a Hungexpo kiállításigazgatója adta át.

Vállalati különdíjak

A különdíjak egy része online, másik része személyesen került átadásra. Az AGC Glass Hungary Kft. különdíja 100 ezer forint volt, ezt a KMS Power KEFO Motorsport kapta, ahogy a Continental Hungaria Kft. különdíját, a 100 ezer forintos Media Markt vouchert is a kecskeméti csapat nyerte el.

A HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft. 50 ezer forintos különdíjában az Arrabona Racing Team részesülhetett. A Kvalix Automatika Kft. különdíját a tavaszi, online megrendezett versenyhez hasonlóan most is a Szombathelyi Gépész – StudentTechLab nyerte el, azonban a kis különbség miatt az Arrabona Racing Team is díjazásban részesült. Mindkét csapat 50 ezer forintot nyert.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. különdíját az Arrabona Racing Team nyerte, ám a cég három csapatot is díjazott, az ezüst szintű díjat a BME Formula Racing Team nyerte el, míg a bronz a Szombathelyi Gépész – StudentTechLab csapatáé lett. A Schaeffler Savaria Kft. különdíja a BME Formula Racing Teamé lett.

Az SMC Hungary Kft. különdíja volt az egyik olyan vállalati díj, ami élőben került átadásra. A BME Motorsport részesülhetett ebben a díjban, ami egyrészt egy interaktív tanfolyam, másrészt 50 ezer forint volt. A SZTAKI különdíját szintén offline adták át, persze képletesen, hiszen a díj a SZTAKI épületének bejárása, és egy ottani előadás volt. Ebben a díjban az Arrabona Racing Team részesülhetett.

A visszajelzések szerint a Pannon Egyetem feladata volt a legnehezebb, így igazi dicsőséget jelenthet az Arrabona Racing Team számára, hogy ezt a különdíjat is elnyerte.

A Formula Racing Miskolc csapata személyesen ugyan nem lehetett jelen, de a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. különdíját ők nyerték el. A Tequa International Kft. 1500 eurós képzését a SZEngine csapata nyert el.

Magas színvonalú feladatmegoldások

A legtöbb vállalat képviselője kiemelte, hogy szoros versenyben döntöttek a különdíjakról, és szinte minden csapat magas színvonalon teljesítette a feladatokat. Erre utalt a verseny elején Takács János is, aki szerint ha egy egyetemi vizsga lett volna a verseny, azt mindenki sikeresen teljesítette volna, sőt, akadtak olyanok is, akik kiváló szintet értek el.

Baranyai Gergő szintén méltatta a versenyt, szerinte a Hungexpo idei rendezvényének színfoltja volt a Techtogether verseny.