38 millió motor az Audi Hungariánál

Audi Hungaria Zrt.

Az Audi Hungaria munkatársai legyártották a 38000 000. győri motort, egy négyhengeres 2,0 literes TFSI Global Engine erőforrást, melyet az Audi Hungaria járműgyárában egy Audi Q3 modellbe építettek be. Az aggregát a motorcsalád harmadik generációjához tartozik, 2019-óta készül az Audi Hungariánál, 231 lóerős, 170 kW-os teljesítményével kategóriájában a legerősebb, amelynek köszönhetően menetdinamikában gazdag élményt nyújt a vevők számára.

„38 millió motor – ez egy óriási volumen. Az Audi Hungaria felelős a Global Enginge motorcsaládért a konszernen belül, ami munkatársaink kiváló teljesítményének és szakértelmének bizonyítéka. Ez a felelősség azt jelenti, hogy győri szakértők támogatják a motor gyártását világszerte a konszern más gyáraiban is”, mondta Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungariánál 1994-ben kezdődött meg a motorgyártás. Az első győri motor egy négyhengeres, ötszelepes erőforrás volt. Az évek során folyamatosan bővült a motorgyártás portfóliója, újabb motortípusok, mint például CNG-motorok és elektromos meghajtások bevezetésével. Mára az Audi Hungaria a világ egyik legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál aktuálisan 6000 munkatárs kilenc különböző motorcsaládot gyárt a Volkswagen Konszern 28 járműgyára számára.

Az elkészült 38 millió motorral összesen mintegy 6,6 milliárd lóerő került a világ útjaira Győrből.