Közönségdíjas a BPW AGRO Drive

A BPW terméke megnyerte az agrár ágazat legfontosabb nemzetközi díját. Az Agrartechnik és a Traction szaklapok által szervezett Innovációk a mezőgazdaságban elnevezésű, több kategóriát is magában foglaló verseny közönségszavazáson alapszik. Az integrált szabadon futás, a homologizált fékek és az intelligens szenzortechnika okán a gazdálkodók és a bérmunka vállalkozók körében a hidreulikusan hajtott tengely azonnal bestseller lett.

Kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására

A gazdálkodók nehezen tudják a földeken végzett munkákat az időjáráshoz és a talajviszonyokhoz igazítani, a trágyázási időszakok szigorú hatósági szabályozás alá tartoznak. A bérmunka vállalkozókat is szorítja az idő a munkavégzésük során, azaz időjárástól függetlenül dolgozniuk kell. A BPW AGRO Drive elnevezésű hidraulikus hajtott tengely sikerének kulcsa, hogy a pótkocsiknak 25 százalékkal több vontató erőt biztosít. Ezen adottság lehetővé teszi például a lejtős terepen történő trágyázási munkálatokat, illetve a nedves talajon végzett betakarítást. Ily módon kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására. A hajtókerék csökkentett csúszása által a rendszer magas forgatónyomatékot fejt ki a talaj feltúrása nélkül. Az automatikus szabadon futás lehetővé teszi a közúton történő közlekedést és a nagyobb sebességet. A hajtott tengely széria felszereltségeként elő van készítve a csatlakozás egy abroncsnyomás szabályzó rendszer (RDS) számára, amely optimalizálja a kerekek felfekvési felületét a mindenkori talajviszonyokhoz. A forgásirány és fordulatszám érzékelők (DDS) már 0 km/h-tól működésbe lépnek és így lehetővé teszik például a trágya, vagy növényvédő szerek precíz kiszámítását és adagolását. Minden opcionális érzékelő (RDS, DDS, ABS) beépítési helyzete és bekötése a maximális védelem és a könnyebb karbantartás figyelembe vételével került kialakításra. A BPW-re jellemző a szervizbarát fékrendszer, a hajtott tengely átgondolt kialakításának köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékbetétek cseréjét a hidraulikus hajtó motorok kiszerelése nélkül is el lehet végezni – a fékdobot egyszerűen le lehet húzni kifelé.

Mándli Péter (j.), a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner, a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője Würzburgban vette át a Mezőgazdasági Technika Innovációs Díját. | Forrás: Michael Palm, Agrartechnik
Mándli Péter (j.), a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner, a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője Würzburgban vette át a Mezőgazdasági Technika Innovációs Díját. | Forrás: Michael Palm, Agrartechnik

 

Az AGRO Drive-ot először 2017 őszén mutatták be, és azonnal nagy sikert aratott. Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője vették át a díjat. Folytatni, ha mások abbahagyják – ez az ígéret nemcsak a mi hajtott tengelyünkre érvényes, hanem a fejlesztési osztályainkra is. Ez a fontos kitüntetés bizonyítja, hogy az AGRO Drive-val tökéletesen eltaláltuk a gazdák és a bérmunka vállalkozók igényeit – nyilatkozták a vezetők.

Peter Lindner szerint az építőipar részéről is nagy az érdeklődés az AGRO Drive iránt. Egyre több az ajánlatkérés az építőipari gépek felszerelése kapcsán, például a nehézbillentős pótkocsik esetében. A termék előnyét a rendszer sokoldalú felhasználhatósága adja a szenzortechnika, vagy a rugózás tekintetében. Kérésre a hajtott tengely rugó nélküli, vagy légrugós, és hidraulikus rugózású egységekbe is beépíthető. Örömünkre szolgál, hogy az elkövetkező müncheni BAUMA kiállításon további innovációkat mutathatunk be a járműgyártók és –üzemeltetők számára, nyilatkozta a németországi és Benelux államok értékesítési vezetője.