E-mobilitás kiállításon mutatta be a jövő megoldásait a S.E.G.A. Hungary

E-mobilitás kiállításon látta vendégül partnereit és a Magyar Gépjárműipari Egyesület tagvállalatait a S.E.G.A. Hungary Kft. A látogatók a program keretében megismerkedhettek a globális autóipari vállalat jelenével és jövőjével és legújabb fejlesztéseivel.

A S.E.G.A. Hungary Kft. a cégcsoport legnagyobb európai egysége. 150 főnél is nagyobb kutatási és fejlesztési központja nemcsak a hagyományos termékek (indítómotorok és generátorok) fejlesztésében vesz részt, hanem a mobilitás fenntartható jövőjének megoldásaihoz is hozzájárul. Ide tartoznak a 48 V-os hibridizációhoz, a városi mikromobilitáshoz és a nagyfeszültségű villamos gépjárműhajtásokhoz szükséges elektromos gépek.

„2022-ben bátran kijelentettük – stratégiánk újragondolása során – hogy Mi vagyunk a motor a ma és a holnap közlekedéséért” mondta Dr. Dobos Péter gyárigazgató. „Két évvel később már biztosan állíthatom, hogy a jövőben még több mindennapi közlekedésben használt járművet fogunk meghajtani a világon – teljesen elektromos és emissziómentes módon: a személygépkocsik és haszongépjárművek nagyfeszültségű motorjaitól kezdve a motorkerékpárok vagy háromkerekűek e-hajtásain át az e-biciklik motorjaiig.”

Az elmúlt néhány évben az SEG Automotive mindezen szegmensek számára megoldásokat hozott a piacra. A Tier 1-es beszállító a tisztán hardvergyártói múltját is maga mögött hagyta, és valódi mechatronikai vállalattá vált, amely teljes rendszermegoldásokat tud nyújtani, beleértve a szoftvert és az elektronikát is.

CO2-takarékos megoldások az SEG Automotive-tól

A magyar gyár a hagyományos meghajtások gyártásának alapköve, biztosítva a beruházásokhoz szükséges finanszírozást, azonban magyar mérnökeink már számos innovatív projektekben vettek és vesznek részt, mint például:

  • A BRM lágyhibrid hajtás elektromechanikus fejlesztése különböző autógyártók számára, mely nagy mértékben hozzájárul a CO2 kibocsátás további csökkentéséhez
  • Városi mikromobilitásban használható 4-kerekű járművek BRM alapú elektromos meghajtásának fejlesztése

Projekt csapatunk világmárkák számára értékesíti elektromos megoldásainkat szerte a világon.

A magyar telephely pedig a hagyományos termékek gyártásán felül felkészült a nagyfeszültségű meghajtások gyártására is. Miskolcon megtalálható a szakmai kompetencia és akarat, hogy a nagyfeszültségű termékek sorozatgyártása elindulhasson.

E-mobilitás kiállítás az elektromos átállás szolgálatában

A S.E.G.A. Hungary Kft. május 20. és június 4. között látta vendégül partnereit az E-mobilitás kiállításon, köztük a MAGE-t és tagvállalatait. Az érdeklődők egy kétórás program keretében ismerkedhettek meg a globális autóipari vállalat jelenével és jövőjével. Az E-mobilitás kiállításon a vállalat bemutatta a globális cégcsoport elektromobilitással kapcsolatos termékeit, többek közt: a szoftverfejlesztés, az elektronika & mechatronika kapcsolata, a 48 V hibridizáció, az e-bike & pedelec megoldások, a nagyfeszültségű elektromos meghajtások és alkatrészek, valamint a városi mikromobilitás területéről.

A kiállítással célunk kollégáink, partnereink, vevőink, támogatóink és a teljes régió számára megmutatni azt a szaktudást, kompetenciát, rugalmasságot, fejlődési képességet, innovatív szellemiséget és szenvedélyt, melyet nagyra becsülünk kollégáinkban, és ami előre viszi a világot. Mert mi vagyunk a motor – a ma és a holnap közlekedéséért.