MUNKACSOPORTOK

beszallito

Beszállítófejlesztési szakmai munkacsoport

a MAGE tagvállalatok beszállító cégeinek szakmai továbbfejlesztésén dolgozik.  Igyekszik elősegíteni továbbá azt is, hogy egyre több hazai kis és középvállalkozás válhasson beszállítóvá. A programban részt vevő MAGE tagvállalatok száma tíz (ún. integrátorok), akik ily módon 80 magyar beszállító cég szakmai fejlődését segítették elő.

munkaeromobil

Munkaügy-munkaerő mobilitási szakmai munkacsoport

a munkaerő mozgósíthatóságának az érdekében dolgoz ki intézkedési javaslatokat  a kormányzat részére.

study

Oktatás, középiskolai és felsőfokú szakképzés, duális képzés szakmai munkacsoport

tevékenységének célja, hogy a magyar járműiparban bővüljön a szakképzett munkaerő száma.

benchmark

Technológiai Benchmarking szakmai munkacsoport

szakmai klubüléseket szervez annak érdekében, hogy a technológiai jó gyakorlatok elterjedjenek a MAGE tagvállalatok között.

kf

Kutatás és fejlesztés (K+F) munkacsoport

a magyar járműipari kutatás és fejlesztés előmozdításán dolgozik.

ESEMÉNYEK

JÁRMŰIPAR KONFERENCIA

Az évenként megrendezésre kerülő Járműipar konferencia a magyar járműipar mértékadó eseménye. A 2015 óta jelentkező eseményt a MAGE a portfolio.hu online gazdasági újság által működtetett Portfolio Konferencia céggel  közösen szervezi.

Fotó: portfolio.hu

AUTOMATIVE HUNGARY

A MAGE és a Hungexpo kezdeményezésére 2013 óta évenként jelentkezik Magyarország vezető autóipari eseménye az Automotive Hungary. Az eseményt megrendező Hungexpo Zrt. további szakmai partnerei a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége, és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

Automotive Hungary az autóipari gyártók és beszállítók nemzetközi szakkiállítása, mely az Autótechnika-Autodiga-val, az autóipari karbantartó ipar nemzetközi szakkiállításával együtt kerül megrendezésre. A két rendezvény összetett képet nyújt a nemzetközi autóipar jelenlegi helyzetéről, fejlesztési trendjeiről, innovációs lehetőségekről és a szakmai munkaerő-kínálatról. Az esemény együttműködő partnere a magyar gépjárműgyártók és beszállítók honlapja az Autopro.hu.