Üzleti Etikai Díjat nyert a HAJDU Autotechnika Zrt.

A szakmai zsűri a díjjal a vállalat példamutató üzleti magatartását és a társadalom fenntartható fejlődése érdekében tett törekvéseit ismerte el.

Az Üzleti Etikai Díjat 2000-ben alapították azzal a szándékkal, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Az alapítás óta eltelt 19 évben a díj presztízse folyamatosan nő. Az idei megmérettetésen 54 jelölt szervezetből 35 vállalat adta be a pályázatát. A szakmai zsűri tíz pályázónak ítélte oda a rangos elismerést.

A HAJDU Autotechnika Zrt. vezérigazgatója Dedéné Novotni Anna a díj kapcsán kiemelte: azon túl, hogy mindennapi munkánkat az Etikai Kézikönyvünkben foglaltak alapján végezzük, nagy figyelmet szentelünk munkatársaink jólétének biztosítására, társadalmunk, közvetlen környezetünk támogatására. Célunk stabil életpályamodellt és támogató környezetet biztosítani minden generáció számára. Fejlett bér- és cafeteriapolitikával rendelkezünk, továbbá szakszervezet és Üzemi Tanács is működik nálunk. Fontos számunkra a munka-magánélet megtartása, rendezvények, programok, kirándulások, gyermek táborok szervezésével járulunk hozzá a közös időtöltéshez. A megfelelő szakmai utánpótlás érdekében szoros kapcsolatokat építettünk ki Oktatási intézményekkel, az óvodától az egyetemekig. Ez a díj nagy elismerés számunkra, ugyanakkor felelősség is a jövőre nézve.

A minőség a legfontosabb érték a Társaságnál, a legmagasabb szintű minőség- és környezetirányítási rendszerek szerint működik. Beruházásaik során a kapacitásnövelés és az üzleti célok mellett folyamatosan szem előtt tartották a környezetvédelmet. Az évek alatt nem csak az energiafelhasználásuk, de a CO2 kibocsátásuk is jelentősen csökkent.

Az Üzleti Etikai Díjat évente egyszer adják át, négy (nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat, kisvállalat) kategóriában. Az elismerésről a korábbi évekhez hasonlóan a két alapító László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária főszerkesztő (Piac & Profit Üzleti magazin), valamint a korábbi években díjat kapott cégek első számú vezetőiből álló zsűri dönt.

A HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. jellemzően autóipari alkatrészek, elsősorban fémmegmunkálással és lemezalakítással előállított részegységek gyártásával, valamint gyártóeszközök tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Termékskálája elsősorban kipufogórendszerek alkatrészeiből, generátor alkatrészekből, különböző burkolati elemekből, hűtőegységek részegységeiből és ülések alkatrészeiből áll. Az Üzleti Etikai Díjakat 2018. november 21-én adták át.